Facilitering av utvecklingsprocesser – en verktygslåda för dig som är chef/ledare

Leder du utvecklingsprocesser, där du har till uppgift att designa processen och/eller facilitera samtal, diskussioner och arbetsmöten som präglas av delaktighet och högt engagemang i riktning mot gemensamma mål?
Uppsala chefsforum har i många år utbildat chefer och ledare i facilitering, och bjuder nu in till en utbildning i workshopformat som är vidareutvecklad för att passa den nya tidens facilitering – som kommer att ske såväl IRL som digitalt.

Utbildningen leds av erfarna processledare och ger dig möjlighet att utvecklas som processledare/facilitator. Du kan vara chef, HR, verksamhetsutvecklare eller ha en annan roll på din arbetsplats som innebär att du behöver skapa former för andra att bidra med sin kompetens och energi för att föra utvecklingen framåt.

Utbildningen erbjuder
- Kunskaper om de olika faserna i en utvecklingsprocess
- En ökad förståelse för användbarheten av ett uppskattande och lösningsfokuserat förhållningssätt
- Handfasta verktyg och metoder för att leda processer och samtal inom ramen för utveckling och förändring både IRL och i digitala arenor
- Verktyg för att designa och leda effektiva möten, planeringsdagar, workshops och andra sammanhang där människor möts för att generera idéer, förflytta kunskap och bidra med sina kompetenser för ökad måluppfyllelse.

Form för utbildningen
Utbildningen sker i workshopformat där teori och träning varvas. Ett aktivt deltagande förutsätts.  

Vi möts både IRL och i Zoom vid flera utbildningstillfällen med tid emellan för bästa möjlighet till lärande och att prova och lära av erfarenheter i befintliga möten på ”hemmaplan”.

Upplägg
Uppstart - Zoom         2 timmar
Utbildning - IRL heldag
Utbildning - IRL heldag
Utbildning - Zoom heldag

OBS Pga det rådande smittoläget har vi beslutat att skjuta upp denna utbildning till ett senare tillfälle. Vi avvaktar utvecklingen och återkommer med nya datum. Det går utmärkt att anmäla sitt intresse till utbildningen redan nu, så kontaktar vi dig när vi vet mer.

Ledare för workshopen
Vi är uppskattade utbildare och coacher, erfarna facilitatorer/processledare i olika typer av verksamheter.

Anmälan och pris
Välkommen med anmälan och frågor till info@uppsalachefsforum.se
Anmälan är bindande men inte personlig.
Pris: 15 900 kr exkl moms.

I kursen ingår även:
Boken "Uppskattande processövningar – systemiska metoder för engagemang och förankring” av Gistvall/Bjerring samt kursmaterial.

Vid live-träffarna ingår fika på fm och em. Lunch ombesörjs av deltagarna själva, det finns gott om lunchrestauranger i närområdet.

Plats
IRL-träffarna äger rum i Uppsala Chefsforums utbildningslokaler på Rundelsgränd 3 C i centrala Uppsala.

Vi förbehåller oss rätten att skjuta fram eller ställa in utbildningen vid händelse av att nya restriktioner införs eller att deltagarantalet blir för få.

Login